Today's verse~

"On the Day when their tongues and their hands and their legs shall bear witness against them as to what they were doing." [24: 24]

Jan 19, 2012

Being myself doesn't matter anymore.

Assalamualaikum.

Aku di dalam krisis membenci diri sendiri. Bukan completely benci. Cuma aku benci beberapa benda yang ada dalam diri aku.

Aku sangat cepat percaya pada kata-kata orang, which is why I'm always being fooled by some people. And I hate it when people take this advantage to lie to me and play with my heart.  But, I can't help it. It is my nature.

Aku jujur pada orang lain. Yeah, there's someone that loves me for being honest, but there were others that didn't. I will honestly tell stories to the person I'm comfortable with. But then, sometimes my words could hurt them unintentionally. Is it my fault for being truthful when talking and giving advice?

Ni yang paling aku tak dapat halang. Aku tersangat mudah memaafkan orang. And bila aku dah maafkan orang tu, aku tak serik untuk kembali seperti biasa dengannya. Ya, bukanlah salah untuk mudah memaafkan, tapi sometimes it hurts me bila kesalahan tu diulang berkali-kali.

Apabila aku mudah memaafkan, aku akan mudah memberi peluang kedua ketiga keempat keberapa kali. Tapi malangnya bila ada seseorang yang tak pernah menghargai peluang yang aku beri. Aku sangat sangat lah pantang apabila dia over confident yang aku akan keep giving him/her more chances and keep playing with me like a toy. Don't wait until the time when I left, and I won't turn back anymore, then you will start to regret. Don't.

I can't say when I hate it then I will stop it. I can't stop being like this for no reason. I hate being hypocrite. I hate to act tough when I'm not. I hate hiding my anger, I hate lies, I hate dishonesty.

Maybe I might stop being myself for a while, even though it felt lonely sometimes.

Its the first time I ever felt this lonely
I wish someone could cure this pain
Its funny when you think its gonna work out
Til you chose weed over me, you're so lame
I thought you were cool until the point
But up until the point you didnt call me
When you said you would
I finally figured out youre all the same
Always coming up with some kind of story

Everytime I try to make you smile
You're always feeling sorry for yourself
Everytime I try to make you laugh
You can't
Youre too tough
You think you're loveless
Is that too much that I'm asking for?

I thought you'd come around when I ignored you
So I thought you'd have the decency to change
But babe, I guess you didn't take that warning
'Cause I'm not about to look at your face again

Can't you see that you lie to yourself
You can't see the world through a mirror
It wont be too late when the smoke clears
'Cause I, I am still here

But everytime I try to make you smile
You'd always grow up feeling sorry for yourself
Everytime I try to make you laugh
You stand like a stone
Alone in your zone
Is it too much that I'm asking for?

Yeah yeah yeah yeah
Can't find where i am
Lying here
Alone I fear
Afraid of the dark
No one to claim
Alone again

Can't you see that you lie to yourself
You can't see the world through a mirror
It wont be too late when the smoke clears
'Cause I, I am still here

Everytime I try to make you smile
You're always feeling sorry for yourself
Everytime I try to make you laugh
You can't
You're too tough
You think you're loveless
It was too much that I'm asking for?



I'm sorry, if I did wrong. This is all I could do to keep things back to it's place.

Ja ne.

Jan 8, 2012

Today will be the last time, and I will...

Assalamualaikum~

Aku sedang menunggu air sedang dipanaskan. Sambil-sambil tu aku mendengar music di Ipod ku. Lagu Pussycat Dolls - I Hate This Part sedang menusuk menggegarkan gegendang telingaku lalu menyalurkan gegaran tersebut kepada tiga tulang-tulang kecil didalamnya, lalu tersalur ke cochlea, dan terus menuju ke otakku melalui saraf-sarafnya yang berselirat. Ciptaan Allah itu terlalu kompleks, baru ilmu sedikit tentang anatomy telinga, belum lagi tentang anggota pancaindera yang lain.

Air panas sudah siap masak lalu ku tuang ke dalam mug besar pemberian Sara temanku dari Mansoura yang dibelinya dari UK. Agaknya bilalah akan aku jejak tanah itu? Nantikan. :) Lalu aku kacau nescafe Gold bersama coffeemate. I'm going to pull out the night because I have Restorative Dentistry mid term exam tomorrow. Actually aku sepatutnya mula revise dari pagi tadi, but something has cropped out and I wasn't be able to start it yet. Dan sekarang maybe I will get through it somehow.

I really hate to pretend my own feelings, but somehow, I did it for the sake of someone. And now I found out THAT someone, really doesn't care anymore. Hati aku terasa sangat-sangat sakit. Tak dapat dibayangkan oleh akal warasku. Benda yang aku dah berikan dengan elok-elok kepadanya, sekarang benda tu dikembalikan dengan keadaan rosak yang tak dapat dibaiki lagi. Dan aku telah kehilangan benda itu.

Mungkin kamu dah dapat kebahagiaan yang kamu cari, lalu kamu campak benda yang telah aku berikan kepada kamu dengan tanpa perasaan. Mungkin juga kamu tak tahu, yang aku bukannya robot, tak berperasaan. Aku yang tak pernah cuba untuk membenci kamu, kamu berjaya merubah situasi itu. Aku yang tak pernah berhenti berusaha ke arah kamu, tapi akhirnya kamu berpaling daripada aku. Baiklah, aku akhirnya faham, kamu sememangnya sudah berhenti memberi peluang kepada aku, sudah berhenti percaya kepadaku dan sudah letih untuk setia kepada aku lagi. Inilah yang kamu nak daripada aku kan? Supaya aku lepaskan kamu.

Baiklah, aku lepaskan kamu. Terbanglah ke mana saja yang kamu mahu. Cuma pesanan aku, please please please, hidup dengan lebih gembira lepas ni, kerana aku akan sangat sangat sangat menyesal kerana lepaskan kamu jika kamu hidup dengan sebaliknya. Kerana aku terlalu sayangkan kamu. And I can no longer hold you back, because I see that you've found someone that makes you happier, bukan diriku. Dan bila aku sangat perlukan kamu, kamu abaikan semuanya. Dan satu lagi pesanan untuk kamu, don't do what you did to me, to another woman you love. Because it hurts well.

Air nescafe tadi sudah habis aku minum sambil-sambil menaip entry ini. Dan selepas ni aku akan mula membuka buku, revise setakat mana aku mampu sehingga pagi esok. Harap Tuhan bukakan pintu ingatan aku. Dan aku berharap agar aku dapat lupakan perasaan ini terhadap kamu, kerana kamu tak pernah nak hargainya.

Never mind I'll find someone like you, I wish nothing but the best for you, Don't forget me I beg, I remember you said, Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead... (Someone Like You - Adele)

Yeah, lagu ini sedang dimainkan dalam Ipod. Aku takkan jumpa lagi seseorang seperti kamu. Kamu yang pendiam, kamu yang tenang, kamu yang punyai senyuman dari syurga, kamu yang aku sayang. Time will always heals the pain. And for the last time, I really write this from the bottom of my heart, I love you, AAR.


P/S : Hari ni 7 January birthday ex-boyfriend aku, and I finally called him after about 10 months after the last time we met. Happy Birthday Mr.Farizz. Hope you will achieve your dreams, stands still and don't fall. The best thing about you, you never change, and me either. And the best thing about us, we're still friends and moving on, right? :)

Ja ne.

Jan 5, 2012

Rahsia Gerakan Jari Tangan.

Assalamualaikum~

17.47 PM.

Aku baru selesai solat maghrib dan usha-usha fb. Lepas tu melompat pula ke alam blog. Tiba-tiba aku terjumpa satu entry yang aku agak tertarik and nak share.

Rahsia gerakan jari tangan.


1. Memicit atau memegang hidung : Seseorang yang tak mudah tertipu dan sangat berwaspada dalam apa yg dilakukan. Seseorang yang pemalu dan sukar untuk berkongsi rahsia besar dengan orang lain kecuali orang yang benar-benar dipercayai. Dari segi perbelanjaan, mereka sangat bercitarasa tinggi dan juga boros. Tak pandai berjimat dan terlalu mengikut rasa.
 
2. Meletak tangan pada bahu kawan : Seorang yang degil dan suka ikut kepala sendiri atau seorang yang pentingkan diri sendiri. Tetapi mereka adalah teman yang sangat mengambil berat dan prihatin terhadap masalah yang dihadapi teman-teman lain. Seorang yang suka membantu dan mudah untuk berurusan dengan mereka.

3. Bermain dengan jari-jarinya : Mereka mempunyai tahap humor yang tinggi dan pandai berjenaka. Seorang yang bersikap terbuka dan dapat menerima kritikan atau pandangan tanpa mengambil hati. Namun, mereka seorang yang lambat menerima arahan dan sambil lewa. Tetapi mereka sangat baik hati dan rajin.

4. Mematahkan jari-jemarinya : Mereka suka mematahkn jari-jari dan suka mengeluarkan macam-macam bunyi seperti mengetuk meja dan sebagainya. Mereka sebenarnya seorang yang gugup dan kurang yakin untuk berbicara dengan orang lain. Namun mereka seorang yang adil, baik hati dan sedia membantu sesiapa sahaja.

5. Menggigit kuku : Mereka seorang yang kelam kabut. Tidak pandai menguruskan masa dan sering pelupa. Selain itu mereka sering dilihat gementar dan gugup apabila berbicara. Mereka juga agak perahsia orangnya.
 
6. Bermain dengan rambut dan memintal hujung rambut : Mereka seorang yang sangat suka berkhayal, dan suka meminta-minta. Apabila permintaan tidak dipenuhi, mulalah nak merajuk. Selain itu mereka sebenarnya sukar untuk dipengaruhi kerana mereka ada pendirian yang tetap dan agak keras kepala.

7. Menongkat dagu : Dia adalah seorang pendengar yang setia dan jangan risau kerana rahsia selamat ditangannya. Mereka juga sangat setia dalam persahabatan, namun mereka ini cepat bosan dengan sesuatu dan agak kedekut sedikit. Mungkin juga mereka seorg yang berjimat-cermat.

8. Suka meletakkan tangan di atas meja : Mereka seorang yang "happy go lucky" dan pandai menyesuaikan diri dengan keadaan. Mereka seorang yang "cool" dan jarang sekali nampak mereka marah atau panas baran. Mereka amat disenangi ramai dan seorang yang peramah. Namun, mereka juga agak suka bergantung pada orang lain dan tidak pandai berdikari.

9. Menggosok-gosok tapak tangan : Ramah dan berfikiran matang, itulah diri mereka sebenar. Mereka seorang yang berterus-terang dan tak suka berbohong. Mereka juga mudah memahami perasaan orang lain dan suka membantu. Prihatin juga adalah sebahagian dari sikap mereka.

10. Memutar cincin : Sangat menepati janji. Jangan sesekali mengingkari janji dengan mereka kerana kamu mungkin dimarahi. Mereka seorang yang suka cakap lepas dan jarang memikirkan perasaan orang lain. Mereka juga menggemari hidup yang teratur dan seorang yang tegas. Namun mereka senang dipujuk dan lembut hati. Mereka tidak suka orang yang putar-belit dan pembohong.

 

Oh, kalau orang tu suka picit hidung orang lain pulak macam mane? Seriously, aku sangat sangat sangat rindu kamu. Kamu yang suka picit hidung aku. Sakit tahu? Tapi kamu comel. :)

 Ja ne ! ;)
Related Posts with Thumbnails