Today's verse~

"On the Day when their tongues and their hands and their legs shall bear witness against them as to what they were doing." [24: 24]

Oct 12, 2010

El-Tahrir.

Assalamualaikum!

Alkisahnya, semalam aku pergi Embassy of Malaysia dekat Mohandisseen dengan sorang member ni. On the way balik, kami naik bas nombor 121 (perlu ke bagitau?) ke Ramses. Bas tu gila sarat pun kami naik lagi, biasalah, kalau nak comfort2, balik Malaysia jelah.

Yang malangnya, semasa bas tu melalui jambatan 15 Mei dekat dengan Tahrir tu, bas tu tiba-tiba rosak kat tengah-tengah jambatan. Semua yang sarat dalam bas tadi bengang and bising-bising semua. Kitorang terus turun  and nak cari teksi. Then, aku dapat idea cantik punya. Tengok jam, awal lagi ni, baru pukul 2 lebih. Tak jadi cari teksi, kitorang jalan kaki dari atas jambatan tu ke Tahrir. Menyusuri tebing sungai Nil, wahh!!! Aku dah lama berhajat nak jalan-jalan tepi sungai Nil di Tahrir ni. Actually takde apa yang best pun tapi bagi aku, scenery tu yang best. Hampir-hampir nak naik cruise menyusuri sungai Nil. Weehehehe~


Cantik tak?


abaikan tudung yang serabai tu sebab angin kuat gila. nasib baik aku tak pakai baju kurung. hehe~

Ada apa kat kat Tahrir? Ada Sungai Nil, cruise, restoran atas kapal, National Museum, and Mugamma (pusat untuk buat visa). Setakat ni, itu je yang aku tau. ;)


di depan Mugamma. ni gambar lama masa bulan 12 tahun lepas. 

Ja ne!

9 comments:

hamzah ian said...

fuhyoo

aat @ paat said...

weyh ak nye hajat nk jalan atas jambatan tuh x ksampaian lg!!
hahaa~~

Kimmy Ai said...

=) hai hamzah..

paat : hohoho..so kiranya aku rasmi dulu la neh? XD

Tan Sri Dato' Dr.Khairul™ said...

haha...boleh plak mcm tu yek?? so ade hikmahnyelah bas tu rosak..hehe~ :)

Kimmy Ai said...

haha.. yep.. peluang keemasan tuh.. ;D

Un Phat Lee said...

nice lah view die. XD

Kimmy Ai said...

kan kan? hee.. ;)

ASaDa RyutaRo said...

wah.. berjalan2 secara kebetulan... enjoy jugak tu. hihi =P

Kimmy Ai said...

hmm.. haah.. tak plan pun.. tapi best! ;D

Related Posts with Thumbnails