Today's verse~

"On the Day when their tongues and their hands and their legs shall bear witness against them as to what they were doing." [24: 24]

Jul 9, 2010

Jom kita check-in hotel berhantu!

Assalamualaikum... How are you? I hope you're in a pink of health! Waa, dah lama tak apply bombastic words dalam entry. Heh. Tak nak cakap panjang, aku nak review satu online game yang boleh tahan thrill jugak la. Ni first time aku review game. Hehe.


Game Hotel 626 ni dicipta oleh syarikat Doritos Snack. Korang pernah tengok tak makanan ringan yang jenama Doritos tu. Haa, tu la dia.


Sebenarnya game ni dah lama. Cuma aku rasa mungkin ramai lagi yang belum pernah check-in game ni. Game ni berkisar tentang kewujudan hantu dalam sebuah hotel. Actually game ni senang sangat. Aku tak nak bagi hint untuk game ni. Korang pandai-pandai la find out sendiri. Cuma satu je : Guna gerak hati anda dan ikut arahan yang ditulis.



Game ni menggunakan application mic, webcam, and sound. Bagi yang perempuan tu, don't worry sebab webcam tu dia cuma untuk ambil gambar untuk kegunaan dalam game ni. Apa-apa pun, sound and mic sangat penting dalam game ni.



Ni antara review2 gambar yang aku boleh tunjukkan.







Exorcised baby. Part ni best bagi aku.


Untuk main game ni, seperti biasa korang kena register dulu.


PERHATIAN : 

Game ni hanya dibuka dari pukul 6 PM hingga 6 AM je. Haa, gimik la tu nak suruh korang main game ni malam je. Tapi, ade trick untuk mereka yang pengecut and mereka yang tak sabar-sabar nak tunggu malam. Korang tukar je la timing jam laptop/PC korang. Yang penting antara jam 6 ptg hingga 6 pagi. Heh, tak payah la. Main je malam pun. Korang semua kan berani.



PESANAN CIK K : 

Kalau korang mahukan pengalaman best and thrill main game ni, pasang la kuat2 sound tu. Kalau boleh, pakai head phone. Pergh! Gempak la wa cakap lu. Kalau terkejut tu sure terangkat la korang. Hahahahahaha.

Amacam? Ade berani? Heh. Click link di bawah! Dan kalau korang rajin and baik hati, bagitahu la aku pengalaman korang bermain game ni dalam comment. Meh kita pakat2 share. Hehe. Okay, selamat bermain!


10 comments:

CaHaya said...

macam menarik. tapi saya tak cukup berani. lain kali lah. =P

KimuSaki said...

Igt pe la td. Tp kompem ak x men puye. Dh serik dh.Bkn dlm game je, yg reality pn ak prnh jupe. seram sejuk la pulak. Hihihihi...

Kimmy said...

ala.. cik cahaya.. boleh je tu maen.. bukannye takut sangat pon.. sile la main ye? ye? pliz... hehehe..

Kimmy said...

ngahaha.. cik kimusaki kan berani jugak? boleh je nk main neh..
ala game je kot.. yg real toksah cakap arh.. hehe..

al-Jundi said...

mak kooooo...
takut o

raihanahaha said...

hari tu kitorang dah try nak buat waktu siang egypt but kat malaysia dah malam kan, and waktu lappy adalah waktu malaysia, tapi xleh jugak laa. dia tahu kita kat mana dan dia ikut kita kat negara mana kot ;)
sbb waktu kita kat msia ngn tmpt die pun lain kan!

scary. haha.

Kimmy said...

al-jundi~

haha..dh cube main? best..

Kimmy said...

rye.. oh mmg die boleh detect negara.. kalau mcamtu kne tukar country dulu then baru tukar time..

yeah it's scary..

XD

al-Jundi said...

maaaaaaaaaaaaakkkk
x snggup la nak main ..
yg tngkap gmbar tu pon scary habisan dah

Kimmy said...

weee~~ yg itu baru mukadimah..

yg exorcised baby tu best.. sure kasi melompat!

XDD

Related Posts with Thumbnails