Today's verse~

"On the Day when their tongues and their hands and their legs shall bear witness against them as to what they were doing." [24: 24]

Jun 4, 2010

Oh, kuah singgang!

Assalamualaikum!


Hah, tu dia! Gambaq kuah singgang sebijik dah keluaq. Mak aih, kecur air liur den. Slurp! Ni kalau pekena dengan buah pauh buat ulam, Pergh!! Dasat2. Heaven!

Haha. Rindu den kek kuah singgang ni haa. Dah mengigau2 dah. Kat sini pernah sekali je aku buat. Tu pun bukan guna ikan ayer or ikan selayang. Rasa dia kureng sket pasal pakai kunyit serbuk. Sini mane la ade kunyit hidup, padang2 pasir ni tak hidupnye kunyit. Eh, ape hal aku mengarut pasal kuah singgang ni?

Objektif utama entry ni sebenarnye aku nak cakap, flight aku dah tukar dah. Aku gerak balik Malaysia 1 July ni. Haa.. dah tak sampai sebulan lagi dah pun. Hehe. Sampai Malaysia, lepak rumah cousin kat Banting ni jap, 3 July flight balik Terengganu pulak. Hehehehe. Jage la mak aku nanti aku suruh masak kuah singgang hari2 pastu breakfast pulak kene angkut pegi makan nasi lemak ikan ayer kat kedai akak tong kuning tepi kedai kain nenek Alia tu. Aha!

Ai naik Qatar Airways 5 star gitu der. Transit kat Doha. Hehe. Kebetulan harga yg kitorang (Aku and Meha) dapat tu lagi murah dari Gulf Air yg aku cancelkan baru ni. Ada sebab kenapa aku cancel tiket hari tu. Ah, tak nak la cerita kat sini.. heh.

Alhamdulillah, tasydid kuliah dah siap dengan jayanye! Pelik2, orang sepatutnya dapat awal tahun ni mase tengah final exam baru nak merangkak si tasydid nie. Hais~ Arab2.. Ah, ape2 je la asalkan aku boleh buat visa and pulang serta kembali dengan selamat and tanpa masalah.

Tapi, ada satu lagi masalah baru menimpa. Hmm, aku tak nak cerita lagi selagi masalah ni tak settle seperti yg aku harapkan.

Next Paper : Botany. Let's Go Mumtaz!

No comments:

Related Posts with Thumbnails