Today's verse~

"On the Day when their tongues and their hands and their legs shall bear witness against them as to what they were doing." [24: 24]

Jun 15, 2010

Fakta yang auta.

Assalamualaikum.

Selawat ke atas junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W.

Hais ~ Penat2 menggembleng tenaga bermain bowling. Alalalala. Ni semua pasal boring tahap jebon dah.


"Perempuan berkelip hampir dua kali lebih berbanding lelaki."

Kenapa ye? Perempuan lebih banyak tenaga dekat mata berbanding lelaki kot? Tak pun bulu mata perempuan lebih lebat dari lelaki so kelopak mata lebih berat dari lelaki. Hahaha.


"Lipas masih boleh hidup 9 hari walaupun selepas kepalanya dipotong."

Wau, respek ar lipas ni. Panjang umur dia ye. Kalau kepala aku kena potong sure mati on the spot. Hahaha.


"Seekor zirafah boleh membersihkan telinganya dengan menggunakan lidahnya yang bersaiz 21 inci."

Lidah kita berapa inci ha? Nak cuba ukur? Cubalah. Hehehe.


"Kupu-kupu tiada perut"

Oh, oh, betulkah? Lepas ni balik Malaysia jumpa kupu-kupu terus tangkap nak buat operation la. Nak check betul ke tak.


"Seekor siput boleh tidur selama tiga tahun."

Kalaulah boleh memang aku nak tidur terus tanpa makan minum. Tapi kalau lapar je mesti bangun secara automatik. Oh tidak.


"Semut tidak pernah tidur."

Oh, yang ni aku respect. Bagus kan si semut ni tak pernah tidur. Tapi kesian pulak dia. Tak penat ke? Ah, bersyukurlah kerana dikurniakan nikmat tidur.


"Cik K seorang yang gila bowling."

Oh-oh? Ini bukan fakta. Ini memang habit si penulis. Gyahahaha!

Ja ne!

No comments:

Related Posts with Thumbnails