Today's verse~

"On the Day when their tongues and their hands and their legs shall bear witness against them as to what they were doing." [24: 24]

May 28, 2010

Nak cantik?

Assalamualaikum. Oh ya aku lupa nak insert sekali pasal ni dalam entry sebelumnya. Tak ada apa2 sangat pun tapi kalo yg free tu rajin2 lah tengok tips untuk menjadi wanita cantik kat blog ni.

okay? ja ne!

Aku, 'Dia' & kimmyfar43171.blogspot.com

Assalamualaikum! Ezaiyuku? Aku cume nak post jadual final exam aku. Haha. 'Dia' tu exam la. Exam ni penyibuk betul dah menjadi penghalang cinta antara aku dan blog. Hahah mengarut dah. Kembali ke sri pentas ;

  • Physical & Inorganic Chemistry - 30 Mei
  • Computer Science -2 Jun
  • Botany - 6 Jun
  • English & Medical Terminology - 9 Jun
  • Physics - 13 Jun
  • Quran - 20 Jun
  • Creed & Ethics (Aqidah) - 21 Jun
  • Arabic Language I - 22 Jun
  • Arabic Language II - 23 Jun
  • Fiqh - 24 Jun

Hais~ jenuh2.. Aku baca jadual je pun dah nak pengsan apatah lagi nak menghadap buku. T_T Cuba tengok minggu last exam aku, dari Quran ke Fiqh, berturut2 pulak tu. Gila2 la aku nanti dah la subjek tak senang. Cuma bernasib baik ada seminggu cuti sebelum tu. Boleh la jugak aku cari jalan camne nak trick soalan. Heh.

So, cik K, selamat tak tidur la ye sebulan ni. Good luck! And masih belum terlambat untuk aku ucap selamat bercuti untuk para mahasiswa/wi di Malaysia yg sedang bercuti dan bagi pelajar2 sekolah tu selamat bercuti sekolah. *eh betul ke tak ni? kang salah malu den* Hehe. Bagi yg bekerja pula selamat melakukan tugas dengan jayanya.

Walau apa pun yg anda sedang buat, jangan lupa Tuhan yg Esa. Sibuk macam mana pun solat jangan tinggal. Bagi yg bercuti tu tambah2 la amal kebajikan dengan melakukan puasa sunat. Nak advance lagi, Qiamullail and jangan tinggal al-Quran dan selawat ke atas Nabi.

Wah, cik K buang tabiat dah ke? Apa dah jadi dengan kesengalan beliau? Dah hilang ke? Hehe. Sengal tetap sengal tapi jangan lupa yg lagi penting. Yay!


p/s : Masih tak lupa kepada taste lelaki idaman aku yg semestinya berambut panjang mcm anuar zain. Hahah mengarut!

Ja ne!

May 25, 2010

Adam.

Assalamualaikum

Exam syafawi al-Quran aku dah selesai dengan jayanya semalam. Aku tak tahu how's the result, but i've done my very best. Insya Allah, aku tawakkal je la. Now is study leave. Cuti. Tak ada kerja selain study, makan, tido, online. Oh, aku sedang online. Sekarang kat Mesir masih siang (petang) and cik K sedang melayan bosannya dengan men'online' disebabkan takdirnye yg clash dengan siang untuk study. Maksudnya, beliau tak boleh study siang kerana banyak gangguan bunyi serta banyak lagi. Hei, Mesir ni tak pernah diam. Hehe.

Sejak2 ni aku tengok banyak status girlfriends aku kat laman web sosial asyik marah2 kat lelaki. Lelaki useless la ape la. Dey, aku rase kasar sangat la ayat korang tu. Korang kan berpelajaran tinggi kenapa ayat yg korang gune sangat low standard? And kenapa perlu benci? Kaum adam tu bukan manusia ke? Iye, lelaki ni direct sangat bila bercakap and tak fikir dulu effect apabila bergurau kasar dengan perempuan. Nama pun perempuan, mesti la cepat terasa and whatever lah. Tapi kenapa nak membenci? Mereka (kaum adam) tu tak tahu kalau korang tak bagitahu. Apa2 yg buat korang rasa tak selesa bagitahu je terus. Tapi kena tahan sikit la, lelaki ni agak ego walaupun perempuan pun boleh tahan ego.

Lagi satu, kalau tak suka, jangan cakap belakang. Lelaki tak suka bila korang cakap belakang tentang dia. Tak puas hati cakap depan2. Eventhough in a friendship je pun, berterus-terang je. Sebenarnya lelaki ni diorang faham perasaan kita cuma diorang nak korang express kan depan2. Walaupun korang nak marah2 lelaki pun, jangan gunakan ayat "All men were useless" and seerti dengannya. Perkataan "All" tu sangat tak sesuai. Disebabkan seorang, jangan libatkan semua orang. Perangai korang yg agak careless dalam menyampaikan perasaan ni akan menyebabkan mereka jadi menyampah tau tak?

Sepatutnya kaum adam ni perlu dihormati. Macam perempuan yg ingin dihormati lelaki. Sama je. Lelaki dihormati kerana kepemimpinannya. Perempuan dihormati kerana kelemahannya. So, hormatilah orang tua. Eh, takde kaitan, sorry2. Hehe. So, hormatilah kaum opposite korang.

Kalau nak marah, cakap "Ai sedang marah yu tau?". Kan senang. Jangan nak harapkan lelaki untuk faham dengan menunjukkan perangai yg ridiculous mcm tarik muncung 14 inci ke, tiba2 tinggalkan dia di tengah2 perbualan. That's not a good manner. Sebelum buat apa2 perbuatan atau keputusan, cubalah letakkan diri anda dalam situasi itu. Contohnya, korang nak marah kat sorang kawan lelaki korang ni, korang jerit2 tengking2 marah kat dia. Wow, cuba bayangkan kalau korang yg jadi dia, and dia yg sedang jerit2 and tengking korang di khalayak ramai. Pergh! Seminggu tak keluar rumah you. Heh, tahu pun.

Ah, kenapa aku tulis benda mengarut ni? Buang masa je kan? Dah memang sepatutnya semua orang dah tahu and faham tentang ni. Tapi aku tengok ramai lagi yang berlagak macam tak tahu ni.

P/S : Oh ya, kalau nak tulis status kat FB, Friendster, Myspace and whatever lagi lah kan, cubalah tulis benda2 yg agak ilmiah sikit. Kan korang belajar tinggi2. Post la pasal Phytagoras Theorem ke, Kirchoff's Rule ke, Bohr's Theorem ke. Kan syok sikit baca. Letak teka-teki pun dah ok. Best sikit bermain dengan minda. Tak pun ayat bunga2 ke. Best jugak mata memandang. Ni tak. Hais~

*Alamak, cik K punya status pun boleh tahan mengarut jugak. Hehe. Tapi tak kacau orang ye.*

May 24, 2010

Akhirnya...


Assalamualaikum. Haa, akhirnya saat2 yg ditunggu telah tiba. Final exam syafawi akhirnya menjelma. Tinggal beberapa jam lagi untuk aku hadapi exam ni. Nervous, tau x? Sebab aku tak cukup bersedia dari segi emosi and preparation. Harap2 dia tebuk dekat bahagian surah2 yg simple. Heh. Siapa yg taknak, kan?

Doakan daku ye?

p/s : Rase mcm nk berstudy week di Tanta la... boleh tak? ^^

May 23, 2010

Masuk air..?

Assalamualaikum..

Erm, aku rindu sume fasi KMNS. Tibe2 terkeluar air mata bila baca entry abg akmal. Tibe2 rasa rindu dekat korang sume dh xtertahan lagi skrg. Dah lama tersimpan sejak tiba tarikh MPSB hari tu lagi. Walaupun kita bertemu, bersama n berpisah dalam masa yg singkat, tapi terlalu banyak kenangan yg kita kumpul bersama. Bila lagi kita nak bersama ye?

Hei, i miss you.

May 19, 2010

Hais~

Assalamualaikum! How are you? Oh, aku sungguh pening dengan sistem org arab neh. Hais~ Suka2 hati je tukar tarikh exam la ape la. Exam al-Quran minggu depan pulak hari Isnin. *tapi nasib baik gak untuk aku sebab aku still xcukup confident dgn hafazan aku,,heh*

Exam final akan bermula 30/5 until 25/6/2010. Sepanjang tu, aku mungkin akan berhenti post entry. Jaga diri korang semua baik2 ye?



Oh ye, aku pn dh buat list untuk ronggeng2 lepas exam nanti before balik Malaysia. Itu perkara wajib! aha!

http://emo.huhiho.com
  1. Bowling sampai kram. Ahaha!
  2. Shopping cenderahati utk saudara2 n kawan2 sampai pengsan.
  3. Jalan2 Alexandria.
  4. Lawatan ke Matruh-Siwa anjuran Program Perubatan. yeay!

http://emo.huhiho.com

Amacam? Hehe. Best tu best jugak tapi nak kene dapatkan greenlight dari big boss dulu la. Kalo big boss x bagi camne nk dapat duit kn? Hehe...

Sejak akhir2 ni jugak aku ade rindu kat sorang kawan ni. Aku memang xbleh buat benda lain except fikir pasal budak neh. Siap nak buat satu entry untuk dia tapi xberkesempatan lagi. Tiba2 baru tadi dia mesej tanye aku rindu dia ke sebab dia ada mimpi aku 2-3 malam lepas. Heh. Nampaknya Allah sampaikan rindu aku kat dia. Well, kasih sayang yg ikhlas terhadap seorang sahabat membawa ke syurga. So, sayangilah sahabat yg bermakna kepada anda, jangan khianati sahabat anda k..


http://emo.huhiho.com

tengok,,si bawang ni dah start kissing2 dah.. hais, xsenonoh..

http://emo.huhiho.com

p/s : Exam mode~Tidur siang activated! Hehe, aku memang xdijodohkan dengan siang laa. Susah nk masuk study siang2 ni. Malam2 baru best! Aha!

http://emo.huhiho.com

May 18, 2010

betul+Pem+an=Pembetulan \^0^/

Assalamualaikum!

Haha..pendek je kali ni k? Final exam Al-Quran (tasmi') bukan hari rabu tapi hari khamis laa.. Ala,xde beza pun sehari lambat. Aku tetap xde mood nk study. Puas aku mencari mood yg hilang tuh. Mane la kau pergi ye?

http://emo.huhiho.com

P/S : Oh sejak 2 menjak ni aku terjatuh cinta dengan lagu korea terutamanya Tik Tok-2PM, Replay-Shinee and Without Words-Jang Geun Suk.

http://emo.huhiho.com

P/S/S : Really, aku suka lelaki berambut panjang. Heh.

http://emo.huhiho.com

May 16, 2010

Mari kita update~

Assalamualaikum! Wee... Dh lama aku x bercakap dengan blog. Heh. Oh ya, final exam al-Quran hari rabu ni (tasmi'). Selamat menjawab ye cik K? Hais~ Risau aku, dah la belum habis hafal lagi neh.

http://emo.huhiho.com

Semalam aku ikut hero2 tengok motorcross kat Giza. Dia punya event betul2 depan Sphinx tu. Hehe. Orang2 arab ni havoc giler macam duduk dalam konsert je. Haha. Tapi satu yg aku xpuas hati, kat sana facility tempat solat wanita x disediakan. Aku bising2 kat minah arab tu suruh bagi ruang nak solat. Akhirnya ada jugak, tapi terbuka dekat tempat kotak2 letrik sume ape ntah. Kan event tu pukul 8.30 pm-11.00pm, gate bukak pukul 6.00 pm. Maghrib 7.45 pm. Sah2 la ramai yg datang tu xsolat maghrib. Kan? Yg lelaki tu aku tengok banyak mana sangat yg pergi solat daripada seramai2 manusia yg ada kat situ. Tapi aku ada dengar diorang ni jama'. Ape kes? Pergi tengok motorcross pun leh jama' ke?

http://emo.huhiho.com

Then, after the event, makan2 kt Hardees then lepak Li Ali. Aku enjoy jugak la bila lepak dgn kawan2 kat sini. Diorang ni ade je modal nak pekena n gelak2. Ape2 pun, thanks la korang sebab aku gembira ada kawan mcm korg semua. Memang gempak ah. Heh.

http://emo.huhiho.com

Nanti kita balik Malaysia lepak Pulau Perhentian sama2 yek? XD


p/s : Aku suka lelaki berambut panjang. Macam Anuar Zain, Faizal Tahir. Oh, sungguh handsome. ^^

http://emo.huhiho.com

May 10, 2010

Fuh!

Assalamualaikum! Ezaiyuku?? Apa khabar semua? Dengan gembiranya aku nak cakap,, exam practical dah habis!!! Wee,, aku bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya aku masih hidup setelah menghadapi practical exam. Heh. For me,, exam baru2 ni bukan susah sangat, it's just kind of killing me sebab dengan keadaan cuaca sekarang lagi.

Oh, the weather is damn hot! Angin dia pun panas. Kalau keluar tu, memang macam duduk dalam oven. Fuh! Terbaik beb!

Jadi, dengan berakhirnya practical exam, maka final exam pulak la yg bakal menyusul nanti. Schedule for final exam masih belum keluar lagi tapi yg aku tau akhir bulan ni. Huu dah dekat dah! Aha! I'll post it later when i get the table.

Till then, ja ne!

May 4, 2010

New release!

Assalamualaikum! Hai2..how are you? I just want to share a link to the official music video of the song "Insya Allah" by Maher Zain. Hope you feel free to watch this. Good luck! ^^

http://www.youtube.com/watch?v=KfXIF2Mm2Kc



Please spread it for the sake of our Deen.

May 2, 2010

Hais~ 2

Assalamualaikum.

Aku confuse. Eh tak. Aku marah. Pun tak jugak. I'm miserable. Kot. Hmm.

http://emo.huhiho.com

I don't know what happened to me but, i can read people's mind by their body languages, impressions and words. And i really hate the fact that someone's impression is "i don't like you so don't bother me". Argh! Can you stop talking inside yourself and talk out loud on my face?! I can accept anything when you talk to me out loud but i really can't stand when you keep it to yourself.

http://emo.huhiho.com

Hey dude, be wise okay? If a person did a thing that you don't like, just let them know. Don't keep on hating a person just because of their actions that you hate. It's not fair for them, for being hated because of the action that they didn't know you don't like it. Understand? Oh, of course you don't understand because you're baka*.

http://emo.huhiho.com

I know it is not easy to say such words like "i hate your actions just now" or "i don't like you keep clinging on me" or "i don't even like you" to a person. Yes you've that kind-hearted. But, it is annoying for me to know that you keep on hating a person inside yourself and you still treat that person "very nicely".

Haha. You've been fooled. I know it all. I just have to wait and see what will you do after this. I'm interested to know. Well, it's like a mind game for me. Heh.

http://emo.huhiho.com

Ok. Let's stop this now.

*take a deep breath*

So yeah, please tell me honestly if you don't like me. It's ok for me, i'll accept it. Don't make that face to me. It hurts me so much. I'm not really mad, but i'm feeling not ok for that. I keep on hurting myself, for saying "it's ok, it's ok" to make myself being strong. It's all for the sake of the damned final exam. I'm easy to be hurt these past few weeks. And i wonder why. Maybe i'm feeling very lonely. Ahh... the only place that i can accept that i'm lonely, is home. Only there.

Ok my heart's crying now. (Oh i don't cry in front of people. I'm ego.)


Wah, lega gila boleh tulis ni. Haha, for sure aku x boleh cakap sume ni melainkan bila aku naik darah. heh.

http://emo.huhiho.com

p/s : i really hope that the entry before is the very last for the practical exam. but i really can't stand it anymore. yes, i'm not fair too, for writing this rather that telling you directly, no? gomenasai. this blog is the only medium that i can express my truly feelings. this is the only place that my true self showed. i'm not a very cheerful in the outside world. but only here i've been very happy and cheerful. i'm not a very emo girl in the outside world. but i only say that i'm sad here. Hontouni gomenasai.

http://emo.huhiho.com
Related Posts with Thumbnails