Today's verse~

"On the Day when their tongues and their hands and their legs shall bear witness against them as to what they were doing." [24: 24]

Aug 23, 2009

Dia Datang,, Dia Pergi,, Ramadhan yg Dirindui...

Assalamualaikum!
Aku kembali!!! Haha..seperti yg dijanjikn,, kali ni post aku adalah berkaitan bulan Ramadhan yg mulia..
Stakat ni baru 2 hari ibadah puasa dijalankan..,namun, amat susah utk melatih diri melawan nafsu sendiri.. disebabkan syaitan2 telah diikat di neraka..., jd yg tinggal cumalah nafsu dlm diri setiap manusia.. aku ingin berkongsi satu artikel yg ku copy dari iluvislam.com... harap2 pembaca n aku juga akn mndapat ilmu yg baru utk diamalkn.. InsyaAllah..


'Checklist' Amalan Di Bulan Ramadhan

4.00 pagi


1.
Bangun berdoa kepada ALLAH dengan doa:

“Segala puji bagi ALLAH yang telah menghidupkan aku setelah DIA mematikan aku dan kepadanyalah aku akan dikembalikan.”

2.
Berniatlah untuk melaksanakan sebanyak-banyak kebaikan hari itu.
3.
Mandi dan membersihkan diri.
4.
Mengambil wudhu' dan memakai pakaian yang suci untuk beribadah, berwangi-wangian.

4.20 pagi

1.
Solat sunat Taubat
Rakaat pertama selepas Al-Fatihah baca surah Al-Kafirun, Rakaat kedua selepas Al- Fatihah baca surah Al-Ikhlas. Selepas sembahyang, angkatlah tangan memohon ampun kepada ALLAH. Menangislah menyesali dosa-dosa.

2.
Solat sunat Tahajjud.
Rakaat pertama selepas Al-Fatihah baca surah Al-Kafirun, Rakaat kedua selepas Al- Fatihah baca surah Al-Ikhlas. Selepas sembahyang, angkatlah tangan berdoa kepada ALLAH.
3.
Solat sunat Hajat
Rakaat pertama baca ayatul Kursi 1 kali Selepas Al-Fatihah Rakaat kedua baca surah Al- Ikhlas 11 kali Ketika sujud terakhir baca 11 kali dan sertakan di dalam hati segala hajat- hajat kita.

4.
Solat sunat Witir
Selepas salam, bangun lagi dan sembahyang witir 1 rakaat. Perbanyakkan berdoa kepada ALLAH dengan penuh rasa kehambaan, rendah diri, meminta-minta, merintih-rintih, agar ALLAH ampunkan dosa-dosa kita, terima taubat kita, terima amalan kita, memperkenankan doa dan permintaan kita.

5.00 pagi

1. Makan sahur
2.
Mengosok gigi dan membersihkan sisa-sisa makanan di mulut.

5.30 pagi


1.
Bersiap menunggu waktu Subuh dengan membaca Al-Quran atau berselawat. Sembahyang sunat Subuh, sembahyang Subuh berjemaah. Selesaikan wirid harian di tikar sembahyang atau baca Al-Quran hingga terbit matahari.

2.
Elakkan tidur selepas Subuh, kerana waktu itu adalah waktu paling berkat untuk memulakan pekerjaan.

7.00 pagi

1.
Membuat persiapan ke tempat kerja. Melangkah ke tempat kerja dengan membaca Bismillah dan dengan berniat dengan niat yang baik-baik.
2.
Mulakan kerja dengan Bismillah dan doa kepada ALLAH agar semua aktiviti kita diberkatiNYA, Sentiasa berselawat kepada Rasulullah SAW samada menyebutnya atau di hati.

3.
Banyakkan istighfar/meminta ampun. Melaksanakan kerja dengan bersemangat dan penuh bertanggung jawab. Datangkan rasa bahawa ALLAH sentiasa memerhati kerja-kerja yang dilakukannya dan yakinlah DIA akan membalas segala kebaikan yang kita buat.

10.00 pagi

1.
Sembahyang sunat Dhuha, Ia adalah sumber rezeki yang berkat kalau istiqamah diamalkan.
2.
Penuhi masa rehat tengahari dengan menambah ilmu atau membaca Al-Quran. Elakkan sungguh-sungguh dari melakukan dosa walaupun kecil dan perkara yang sia-sia.
Contoh dosa-dosa : Mengumpat mengutuk,menyindir yang menyakitkan orang,bergaul bebas tanpa menjaga syariat seperti berbual dengan yang bukan muhrim mengenai perkara yang tiada sangkut paut dengan kerja


12.45 tengah hari

1. Bersiap untuk solat Zohor.
2.
Menunggu waktu sembahyang dengan berselawat. Solat Zohor berjemaah.
3.
Laksanakan juga solat sunat Rawatib Bersujud syukurlah setelah selesai sembahyang sunat dan wirid sebagai berterima kasih kepada ALLAH yang memberi kita nikmat besar dapat menyembahNYA.

4.15 petang

1. Bersedia untuk solat Asar.
2.
Solat Asar berjemaah. Laksanakan juga solat sunat Qabliyah.
3.
Bersujud syukurlah setelah selesai sembahyang sunat dan wirid sebagai berterima kasih kepada ALLAH yang memberi kita nikmat besar dapat menyembahNYA

5.30 petang

1. Membeli barang-barang keperluan berbuka dan sahur tanpa berlebih-lebih. Ingatlah walaupun Syaitan dirantai tetapi nafsu masih ada dalam diri kita!

6.30 petang

1. Memperbanyakkan doa sebelum berbuka kerana di waktu itu adalah masa yang mustajab doa. Ingatlah sabda Rasulullah SAW : "Ramai orang yang berpuasa, yang mereka dapat hanya lapar dan dahaga", merintihlah kepada ALLAH memohon agar amalan kita diterima.

2.
Apabila masuk waktu Maghrib, bacalah doa berbuka :

“Wahai Tuhan, kerana Engkaulah aku berpuasa, kepada Engkaulah aku beriman dan dengan rezki engkaulah aku berbuka.”

3. Berbuka puasa dengan makanan yang manis seperti buah kurma dan jangan makan terlalu banyak.

4.
Seeloknya setelah memakan kurma dan meminum air, terus menunaikan solat maghrib berjemaah, setelah itu barulah makan makanan yang berat.


8.00 malam

1. Solat Isya' berjemaah dan diteruskan dengan solat Taraweh
2.
Cuba pertahankan solat taraweh walau bagaimana keadaan sekalipun kerana fadhilatnya amat besar. Bacalah Al-Quran dengan penuh tawadhuk, seeloknya baca dengan bertadarus (berkumpulan bergilir-gilir, seorang baca, yang lain menyemaknya), cuba khatamkan membaca Al-Quran paling kurang satu kali sepanjang ramadhan. Kebanyakan imam- imam besar mengkhatamnya dua kali dalam sehari (60 kali sebulan Ramadhan)


11.00 malam

1. Memperbanyakkan istighfar sebelum tidur.
2.
Berniatlah untuk puasa esok hari.
3.
Tidur awal agar dapat bangun awal untuk beribadah.
4.
Bacalah doa tidur :


"Dengan namaMU Ya ALLAH! Aku hidup dan mati. Ingatlah tidur adalah mati yang sementara, kemungkinan kita dipanggil ALLAH ketika tidur."

Aug 21, 2009

Teringat Kenangan Lalu..Ahaks~

Assalamualaikum!!!
ape khabar iman kite hari ni ye??
hari Jumaat nie same2 la kte bnyakkan ibadah..
apatah lagi hari ni hari terakhir kte bleh mkn bnyak2 siang2 hari..
esok Ramadhan dh mnjelma..
kne lbihkn mse utk ibadah puasa n prbnyakkn ibadah lain,..
kate mak,, bulan ni adalah bonus bg hamba2 Allah yg beriman utk mnmbahkn amaln mreka..
ahaks~pnjg plak cik K ni bg tazkirah yep..
xpe..,kte saling menasihati sesama saudara..
(^,^)
ni sbenarnye bkn nk citer tntang bulan Ramadhan lg..
Insya Allah akn aku isikn utk post akn dtg..
sabar yep..
tgh aku selongkar koleksi pic2 lame,,
lalu terjumpe la folder brtajuk Kompanges..
huhu,,dh lame xtgok isi dlmnye nih..
hari ni aku nk citer tntg pngalamn lalu,,
zman lpas SPM dlu..
tgah2 aku brcuti pnjg mnunggu result SPM
kisah ini brkisar pd bln Februari 2008,,
tgh2 best brcuti ni..
aku mnerime pggiln drpd sorg kwn skolah aku..
Anis Adiba namenye,.,
die jmput aku pg rumahnye..
aku pg je la,, almaklumlah rumah die tu sberang kmpung aku jer..
xde hal la..
smpai rumah die..,
mak die pn smpaikn la hajat die utk meminang aku..
what the...????!!!!
haha..bukn la msuk meminang btol la..!!!
hehe..msuk meminang utk jd jurulatih kompang utk pasukan sekolah mak Anis..
ahaks~
mak anis ni cikgu pend. islam kat Sekolah Kebangsaan Gelugor,, dkat je ngan rumah aku..
ni sume pasal aku dulu mse kat skolah mnengah aku jd Ketua Kompang utk
Pasukan Puteri Islam sekolah..
n Anis ni pun aku rekrut jgk dlm pasukn Kompanges PPI ni..
tu psal la die cari aku..
aku pn terime je la lamaran tuh..
haha..so, pd hari yg djanjikn,,
aku pn dtg la kt skolah tuh utk audition dlu..
aku la yg kne pilih budak2 nie..
pd awlnye aku ingtkan kne ajr budak pompuan..
tp ble msuk dwan die,,
pnuh dgn bdak laki drjah 4, 5, n 6..
aku tnye ustzah,, mmg ajr bdak laki ke??
iye lah,, kate ustzah..
adeh..
meleset sangkaan aku..
haha..
apetah lg bdk2 ni mmg trsrlah knakalan diorg..
ahaks~aku trime je la..
pilih pnye pilih,,
akhirnye 11 org budak yg bnasib baik ngan pmilihan aku..
ahaks~
11 budak nakal lwn 1 org jurulatih pmpuan..
adeh,, xleh hand..
haha..


sesi latihan djalankn dlm mase sbulan jer..
dorg msuk ptandingan kompang dgn formasi skali..
so,,aku jgk la yg kne reka formasi tuh..
hahaha..
owh..,sblum tu meh aku pkenalkn budak2 ni dulu..

iman (ketua) amir (naib ketua) iqmal (adk anis) hidayat

fatah apih alim azizi

anang saufi *ade lg sorg name adi xde gmbar sorg..huhu..sowie..

ahaks~
budak2 ni mampu buat aku pning kpale..
tp dorg ni bdak lg so cpat la pick-up..
ajar rentak kompang mmg snang jer,,
tp ble masukkan formasi tuh agk pning..
n ketua (iman) mmg kne peka giler2 lah..
fuh!
tp akhirnye mmg memuaskn..dgr kate dpat hadiah sguhati..
ok la tu..
skurg2nye ni pngalamn ptame bdk2 tu..
huhu..sdeyh btol ble bpisah ngan bdk2 neh..
sjak2 dh masuk matrik aritu..
dh xjumpe da bdk2 ni..
ni la antare gmbar2 memori nakal budak2 Kompanges n The Great Coach..
ahaks~

ni gmbar paling sopan..

ni yg xsopan ckit..

ni mmg btul2 xsopan..

hehehehe...
bdk2 ni mmg sporting..
pnah aritu mse ustzah xde memantau,,
kitorg still smpat maen bola katok* (mcm besbol la lbih kurang)
mkn2 aiskrim..
mkn2 abc..
mkn2 pisang goreng n air sirap..
ahaks~
siap bdk2 ni kne dnda lagi tuh..
kne round padang..haha..
sbb latihan aku kat tpi pdg skolah..
sng la nk dnda dorg nih..
hehehe..
ape la pnye coach xbtauliah..hehe..
tringat zaman2 skolah mnengah mase jd ketua kompang dulu..
aku dh start involve dlm kompang ni sjak aku form 1 lg tau!
aku mmg dh jd org kuat PPI la mse form5..
tp xpgang jwtan bsar la..
xnk la aku..
prefer jd org bwah..bbas ckit..
aku jgk aktif dlm kawad kaki PPI..
sjak form 2 smpai la form 5..
hehe..
best woo~
mmg legam la muke aku dulu..
sjak2 ni je muke aku dh ok balik..
hahah..
tu je la dulu utk kali ni..
InsyaAllah aku akn post mngenai pengisian Ramadhan utk post akn dtg..
Chow!

Aug 19, 2009

Two Of My Backbones...

Hi5 Emoticon
Assalamualaikum!!!
setelah berzaman kirun blog aku xterpost...
kembali jgk aku akhirnye..hahaha..
aku mcm xde idea nk post ape..haha..
tapi skarang dh dtg idea! hahaha..
Hi5 Emoticon
ok kanak-kanak..hari ni nk citer tntang
two of my backbones!
ahah..bukn real backbones le..
ni adalah tntang 2 manusia yg paling rpat dgn aku slpas family aku..
huhu..
okeh..
meh aku pkenalkn sorg2 ye..
the first one
is my great good girlfriend..
Heiji Hatsutori...



ehh??aku kawan ngan anime ker??
Hi5 Emoticon
ahaks~
xla..ni cume nama samaran die..
nama die,,
Hanin Nazihah Bt Md Ariaf..
hahah..sowie la aku xde gmbar die dlm laptop aku...
yg ade pun dlm album tp aku xde scanner kt umah so xbleh la aku show kt sini..
tapi aku dh sdia mklum kalo aku ltak pn,,
mkne nye aku dh ready nk kne hntak dek heiji la nnti..
Hi5 Emoticon
hahahah..
lagipun,,Heiji ni bknnye suke sgt amek gambar..(x mcm aku!)
actually heiji ni prefer to be in mysterious profile..hehe..
aku knal die mse kat skolah mnengah.
sjak form1 smpai form5..
kirenye die ni paling kamceng ar..!
haha..
die skrg kat UMS Kampus Labuan..
slalu xde air dgar katenye..hehe..
heiji ni sorg yg ceria n bnyak ckp!
hehe,,jgn mrh ea..
otaku manga n anime..(aku pn turut bjangkit)
kpale chess (same dgn aku)
minat Linkin Park..
tp skang dh blue sket,,
die tgh gilakan DBSK! (oh tidak!!!)
mcm2 la die tau tntang aku..huhu..
ouh..tntang name heiji ni..
sape2 yg pnah tgok anime or bace manga Detective Conan,,
Heiji-kun ni bestfriend kpd Shinichi aka Conan..


ok, smbungan kpd citer tntg Heiji..
dh lame aku kamceng ngan die..
kdg2 gadoh2 gak..hehe..
seorg yg mnyukai hitam..(kini pn dh bjgkit kat aku lak)
aku bnyak share mslah ngan die..
die sorg yg ceria..
kalo die syum lbih kurg mcm ni lah!
hehs~
die suke mngarang cerpen..xkire in malay or english..
tp aku rase die lbih prefer in english kot..
kalo korg nk tau hebat x hebat die mnulis cerita,,
klik la blog die neh
huhu..
walaupun jrg2 skali je msj n call skang neh,,
tp kitorg saling xmelupakan..hehe..
friend 4 eva!
Hi5 Emoticon
ouh peringatan sekali lagi ye..
Heiji ni seorg PEREMPUAN!!!
haha..walaupun watak heiji ni lelaki,,
die nk jgk nme samaran tu nk bt mcmne lg..haha..
hehe..okeylah..
next!
the second one,
is my great best boyfriend..


model baju kanak2..hee~jgn mrah ye..
okey,,namenye
Muhamad Farizzul bin Sariffin
aku pnggilnye Farizz.,
die ni plak bnyak benor gmbar dlm laptop aku...nyebok je..hahah..gurau..
as korg nmpak, dia lelaki okey..xmcm yg ats td..
aku knal Farizz mse kat Matrix..
hehe..kirenye bru staun lbih la knal..
tup2 trus jd kamceng..hehe..cmne tuh?
haha..aku pn xtau la..tetibe je leh jd baik..
kitorg satu kuliah dlu..cme lain praktikum jer..
tp kami satu LDK mse orientasi dulu..
mcmtu la kami knal..huhu
Farizz ni baik orgnye..hahaha..
nnti ade org tu kembang hidung kne puji..
hehs~
die ni pn mcm2 jgk la tau tntg aku..
sorg yg memahami..
kami ni kirenye study partner,,
study same2 dgn kwn2 lain jgk..huhuhu..
sorg yg ceria jgk..dr segi fzikal nmpak kebudakan..
tp dlaman die dh dewasa okey..huhu..
trus kamceng smpai skarg..
kalo ade mslh je, trus cri die..
tp sush ckit la nk share2 pn..
die ni lelaki..mne la fhm sgt prangai pmpuan..haha..
pnah jgk gadoh2..tp baik smule..
die ni suke brgurau..n mrendah diri..
suke tgok kartun..
suke Bleach (ahh! aku pun!!!)
suke warna coklat, kelabu, hijau, n purple (ouh,,aku pn suke purple!)
die agak malu2 sbnarnye..hahah..baik dgn sume org..
pndai ambik hati org plak tuh..
xreti2 nk bg balik!!!
ahaks~gurau lagi..
sumimasen Farizz-kun...! (sorry3!)
skang ni die kat UiTM Shah Alam..
ouh..die sukekn Avenge Sevenfold kalo xsilap aku la..


huhuh..ni lah 2 org manusia yg jd backbone aku..
tnpa backbone,,
manusia susah nk bgerak kerana xde backbone yg mnyokong..
begitu lh aku tnpa mreka b2 ni..huhu..
dorg ni sgt memahami aku,,
n aku pn mncube shabis baik utk mmahami dorg jgk..
Hi5 Emoticon
huh??
aku baru prasan,,
2 org ni mrupakan ank sulung!!!!!!
haha..nape aku bleh kmceng ngan ank sulung je nih??
bg korg yg blum tau,,aku ank bongsu taw..!
ahahaha..dh tkdir la tuh..
alah,,xkire la sulung ke, bongsu ke,
pngkat bkn la pnghalang..
jntina pn bkn la pnghalang..
kirenye okey la tuh aku ade bestfriends lain2 jntina..
bleh aku fahami lelaki jgk skaligus..
tp Farizz ni susah nk dfhami jgk..n Heiji pun mcmtu...
erk??!
Hi5 Emoticon
Adeh..
haha..xpe la..
aku akn trus mncube mmahami korg b2 tau!
Chaiyo!
huhu..korg b2,, jge diri bebaik tau!
aku dh nk pegi jaoh neh..
huhuhuhu..sdeyh seh..
Hi5 Emoticon
xpe2..andai jodoh pnjg,, kite sume akn jumpe lg..
plg pnting,, aku xkn lupekn korg b2!!!
n jgn la korg yg lupekn aku plak..
aku sntiasa sokong korg b2 dlm ape jua yg korg lakukan!!!

Hi5 Emoticon
Gambatte Heiji-san!
Gambatte Farizz-kun!

Hi5 Emoticon
Aku syg korg b2!!!

hahaha..
ouh,,actually nme website blog aku nie,,
kimmyfar122.blogspot.com
far122 tu kesinambungn dgn Farizz..
haha..tuan pnye name dh bg lesen..gune je la.,(ade ker lesennya??hehe..)
Hi5 Emoticon
ahaks~
tu je la dulu coretan aku utk kali ni..
aku sbnarnye dh ade idea utk post akn dtg..tp nnti la dulu..
biar org bce yg ni dulu..xnk la hesitate sgt..
haha..
till then,, jumpe lagi!!!

Aug 5, 2009

Meet the Silent Killer...AVM...even,,my own killer..

Assalamualaikum...
aku masih sihat seperti sedia kala..
sedang menjalani hidup yg boring kat rumah..
n melayani "pembunuh" aku..
yg masih duk diam2..
dlam kepala aku nih..
let's make it short..
okay,
let me introduce you'all..
here it is..
The Silent Killer
AVM
or
Arteriovenous Malformation.

DEFINITION : A tangle of abnormal blood vessels (arteries and veins).

in my case,
Cerebral AVM..

DEFINITION : a malformed collection of blood vessels within the brain, characterized by tangle(s) of veins and arteries.

in human population,
people suffers in the severe could be in ratio of
1 per 100,000 peoples..
that means,
between the lucky 100,000 people,
i'm the luckiest one..
yes,i am the luckiest..

trying not to be so formal..,??
ok..
biar aku citer lebih ckit..
nk lebih senang difahami,
saper2 yg masih ingat biology form 5,
in human body,
ade 3 salur darah : artery, vein, n capillary..
capillary menjadi penyambung antara vein and artery..
but in this severe cases,,
no capillaries exist at some particular place..
kirenye, ade kat satu kwasan salur darah dalam otak aku,
yg vein and artery nye bersambung terus..
that means,,
the flow of the blood will be faster and more pressure on it..
it might be burst..
then stroke..
then..
only God Knows..

erm..biar la aku citer aku punye history..
Starting in 2004, i'm in form2..i've got several headaches..
doctor just diagnosed normal migrain.
2005, i've got more..
sudden and severe headache, vomiting, blurred vision, one-sided weakness ,
a loss of touch sensation on one side of the body..(my case, Left side)
doktor syorkan CT Scan..

July 2005, CT Scan was performed on me..
Cak!! Segumpal urat darah terbelit2 kat kawasan tengah sbelah kiri otak aku..
AVM in the right parietal region
size : 4-5 cm cube.
Large..,that's what doctor said..

aku diberi ubat Epilim Chrono..
ubat untuk pesakit sawan.
knape aku kene mkn ubat ni?
nk elakkan daripada terjadinya sawan,,in case berlakunya haemorrhage (pendarahan)

then, my case was sent to HUSM Kubang Kerian for further treatment...

August 2005, MRI were done..

October 2005, lepas PMR, admitted to wad 3U,
Cerebral Angiography..
imaging,mcm xray la..
kejadian tu paling aku ingat..sakitnya,,Tuhan yg tau..aku masih ingat keadaan mase tu..
bayangkan aku dicucuk hidup2..dengan jarum yg besar dan panjang ke dalam peha..
tujuannye,,untuk reach urat darah yg paling besar..
then, 2 wires (rasenye) are inserted into my body via the "big hole" (jarum besar tu la)..
the wires travel to my brain through the veins..
a coloured dye was then injected..
this is the process to get the accurate size and shape of the 'thing'..
aku masih ingat aku menangis n menjerit kesakitan..
nurse yg tolong lap air mata..
sakitnya..mmg xleh nk bayangkan..
u should try it urself..haha..

May 2006, admitted again to wad 3U..
Embolisation

DEFINITION : occlusion of blood vessels with coils or particles or glue introduced by a radiographically guided catheter, is frequently used as an adjunct to either surgery or radiation treatment.

maksudnye, sumbat salur darah tempat kejadian tu dengan makhluk menyerupai gam, supaya darah x melalui kawasan gumpalan tu..

this procedure requires patient under general anaesthesia (bius am)..
ouh,thank God...
the procedure also like the angiograms,,but include the injection of the "gam" i've mentioned...
30% covered,,

July 2006,
Second Embolisation
50% embolised,,

August 2006,
Third Embolisation
60-70% embolised..

sepatutnya lepas tu kene buat Radiosurgery using Gamma Knife (Pisau X)
tapi aku postpone dulu sebab nak concentrate SPM.
lepas SPM,,still xbuat2...
on April 2008, appointment with doctor pakar,,
aku cancel skali lagi..
alasan,,masuk matrik..
habis matrik..i mean,
Now..
still xde jawapan dari aku
kenapa tibe2 aku keluarkan tntang bab ni??
sebab tibe2 symptom2 awal kerap sangat terjadi..
sudden and severe headache, vomiting, blurred vision, one-sided weakness ,
a loss of touch sensation on one side of the body..
mungkin sebab aku demam panas baru2 ni mungkin jadi terganggu..
tapi mak tengah risau..
bulan 10 ni dah nk fly..
adakah patut aku kembali ke HUSM?
wad 3U..,rumah no.2 aku..
Laser tu,,akan menutup semua salur darah yg menuju ke tempat kejadian..
tapi takkan terlepas dari beberapa side effects..
antaranya,
hilang ingatan...
it might be temporary,
or permanent..
sanggupkah aku jalani Radiography tu??
because the procedure also requires angiogram i've mentioned earlier..
sanggup ke aku nak hadapi fobia aku terhadap procedure tu skali lagi??
sanggup ke aku nak rasai kesakitan maha hebat tu skali lagi??
argh!!!
aku dalam dilema..
ape2 pun..aku tak nak tangguhkan study aku..
hati aku dah separuh ke sana (Mesir)
aku harap, aku akan dapat buat keputusan secepat mungkin..
time is running out..
the symptoms getting worse..
October is crawling nearer...
patut ke aku diamkan dulu?
or patutkah aku habiskan treatment dulu?

Inilah aku kalau korang semua masih belum kenal sepenuhnya..
inilah sebahagian daripada pengalaman hidup aku..
di sebalik senyuman n keceriaan yg aku tunjukkan,
di sebalik diamnye aku..

i'm suffering to this AVM..
the Silent Killer..
bila2 masa je dia akan pecah n mengalami pendarahan..
n then stroke
it may be fatal..

Only God Knows...


mane2 yg nk tau lebih lanjut tentang AVM,
or
thanks for concerning..
Related Posts with Thumbnails