Today's verse~

"On the Day when their tongues and their hands and their legs shall bear witness against them as to what they were doing." [24: 24]

Jul 19, 2009

Kerja,Kerja,Kerja...


Assalamualaikum!!!

Hahah..hari ni aku nak share la sikit ilmu yg aku belajar dari pengalaman 2 minggu bekerja kat Smart CC neh..

hari ni kite akan buat Keychain...

Huhu!

Ok! Ni adalah sample nama yg akan dibuat...pattern xsemestinya mcm ni tp ni la antare yg popular ditempah kat cni..aku buat name sendiri la senang..

Ni la alat2 yg diperlukan..

Mula2 ukur dulu pnjg tali yg suite ngan pnjang name..

Matikn yg hujung tu.

then, masukkan tali dalam huruf tu..

pastu, masukkan lagi sekali tali tuh (ahaha..msti korg xphm part nih)

tarik kemas2 tali tu jadi mcm ni...,

truskan step yg same untuk sume huruf2 laen..

bile siap, matikn jgk mcm yg awl2 td..jd mcmni..,

kemaskn btl2..then, psang la tali yg gntung tu n loceng satu..biasenye gune bnda bulat yg kecik dlm gmbar tuh..nmpak x?

haha..tukang buat yg penuh sabar..hahah..

psang tali keychain tuh..

..............................................................,

dah siap!!!
ni la hasilnya...!

haha...

tu je la yg dapat aku kongsi malam ni..agak penat n sakit kpale tp still msh btenage utk hasilkan post ni...ahaha...

Astalavista Bebeh!

No comments:

Related Posts with Thumbnails