Today's verse~

"On the Day when their tongues and their hands and their legs shall bear witness against them as to what they were doing." [24: 24]

Jul 29, 2009

Astalavista Bebeh!


Assalamualaikum!!!

Hi5 Emoticon

ahah..hai3~

haih~

Hi5 Emoticon

berakhir sudah penyeksaan ini!

sudah ditakdirkn aku ditimpa demam panas sejak hari ahad lepas sampai la semalam..
huhu..pecah rekod demam 4 hari x stop2..
adoi..

Hi5 Emoticon

n akhirnye jugak,,
aku dah brhenti kerja secara RASMInya pada Isnin lepas..
ahahah..

bukn ape,,
aku dh xtahan dow keje kat situ..
mmg la enjoy sbb bnyak teddy bear..
ahah..
tapi..
keje kt situ mmg memenatkan wlaupun dok dlm air-cond..
masuk keje pkul 9.30 am
balik 11.00 pm

Hi5 Emoticon

bayangkan lah...
dh duk dlm giant tuh..
siang malam pun xsedar..
hujan lebat kt luar pun xdgar..
hahah..

mak aku pn xlarat dh nk kuar pegi amik aku pkul11 mlm..
bukn xbleh pegi n balik sndri..
tp rsau jgk mlm2 tuh..
kang trsesat ke alam angker*

Hi5 Emoticon

baru tau!

ngeh~

tp sblom aku menutup topik ttg keje aku nie,,
sempat la jgk aku amik gambar reramai bdk2 yg keje ngan aku n yg kdai kt luar tu jgk..


*dari kiri : kak ju (supervisor), aku, ain (kedai healin kt depan tu), ida (smart)*

huhu..anyway..papai sume kwn2 sekerja ku..huhu..!

Hi5 Emoticon

Jul 28, 2009

Aku...

"waktu bergulir lambat merantai langkah perjalanan kita
berjuta cerita terukir dalam menjadi sebuah dilema
mengertikah engkau perasaanku tak terhapuskan"

"malam menangis tetes embun membasahi mata hatiku
mencoba bertahan di atas puing-puing cinta yang tlah rapuh
apa yang ku genggam tak mudah untuk aku lepaskan"

"aku terlanjur cinta kepadamu
dan tlah kuberikan seluruh hatiku
tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku
aku pun tak mengerti yang terjadi
apa salah dan kurang ku padamu
kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
karna sekali cinta, aku tetap cinta"

"mencoba bertahan di atas puing-puing cinta yang tlah rapuh
apa yang ku genggam
tak mudah untuk aku lepaskan"

"aku terlanjur cinta kepadamu
dan tlah kuberikan seluruh hatiku
tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku
aku pun tak mengerti yang terjadi
apa salah dan kurang ku padamu
kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
karna sekali cinta,
karna sekali cinta..
aku tetap cinta"

Jul 21, 2009

Boyfriend No.3! Transform!!!

Assalamualaikum!!!
ahaha..aku kembali...!!!

Hi5 Emoticon

hahah...

ni aku nak citer sket nih pasal bf no 3
aku...

ape????

biar betik!

aku ni playgirl kerr???

Hi5 Emoticon

hahah...itu cerita laen dah..
xde la..


ni ha..name die N81..hahaha...
posing sket...


hehe..bf ku yg hensem!!!
Hi5 Emoticon
haha..setelah hampir staun aku brsame ngan die nih..Cewah!
ade la berlaku beberape keadaan yg menyebabkan bnda alah ni terluka sket kat tmpat2
tertentu..
hahah..adakah ayat ni difahami???
Hi5 Emoticon
ahaa..ape2 je la..asalkn aku faham..hagahagahaga..

ok,back to the story,,,

lepas tuh, sejak bkerja kt giant nih..aku trjumpa sbuah kdai yg modified
handphone n laptop..hee~
aku pn rase mcm bf aku ni perlukan satu transformation..haha..mntang2 minat transformers trus je gune ayat nih..
aku ape lagi..troz la try nasib cri corak yg menarik n suite ngan bf aku
neh..
setelah beberape lame mencari n meneliti n sewaktu dgnnye,,aku puas ati ngan satu corak neh..
aku buat depan blakang..
baru masyuk sket..
ni adalah wajah N81 yg
asal/ori...




aku pilih gabungan warna merah, hitam n putih..sesuai ngan favourite colour aku..
merah,hitam n putih akan jadi hasil seni yg stylo kalo pndai match..hahah..
aku bab2 colour ni leh la main2 sket..haha...

.................,

setelah dibuat transformation,
ape hasilnye???

Haa...ni la die..


ni yg depan..semakin hitam n ade corak kemerahan pada keypad n navi key..sesuai ngan favourite colour aku..



ni wajah belakang die..aku pilih corak pokok merah..n background putih..pergh!~ masyuk2...


ni belah tepi die..atas hitam bawah putih...

yg bestnye,,kat display tu ade nampak corak bunga yg fluorescent red gitu..nampak tak kat gmbar bawah nie?

haha..akhirnya..bf no 3 aku a.k.a Nokia N81 dah mengalami transformasi yg stylo..
haha..tp aku lupe nk tngkap gmbar mastermind yg buat neh..
chinese boy yg baek hati..haha..
bape kosnye??
haha..agak mahal walaupun dh diberi diskaun...
RM40..
herm..agk brbaloi la drpd cri housing ori..
dh la hp jenis ni xde org yg berani nk bukak untuk pasang yg baru..
agak complicated kate org2 kedai hp..
jenuh aku pg tiap2 kedai tnye sanggup tak bukak hp aku nih..
sume xbrani..
so, aku pn buat alternatif lain mcmni la..
xpe la..
harap2 leh tahan lame..hehe..
tu je la citer aku kali ni..
hope sape2 yg pakai nokia jnis ni yg ade problem cam aku nih dpat la jgk idea nk buat mcmni..

Hi5 Emoticon

hehe..

Hi5 Emoticon

Jul 19, 2009

Kerja,Kerja,Kerja...


Assalamualaikum!!!

Hahah..hari ni aku nak share la sikit ilmu yg aku belajar dari pengalaman 2 minggu bekerja kat Smart CC neh..

hari ni kite akan buat Keychain...

Huhu!

Ok! Ni adalah sample nama yg akan dibuat...pattern xsemestinya mcm ni tp ni la antare yg popular ditempah kat cni..aku buat name sendiri la senang..

Ni la alat2 yg diperlukan..

Mula2 ukur dulu pnjg tali yg suite ngan pnjang name..

Matikn yg hujung tu.

then, masukkan tali dalam huruf tu..

pastu, masukkan lagi sekali tali tuh (ahaha..msti korg xphm part nih)

tarik kemas2 tali tu jadi mcm ni...,

truskan step yg same untuk sume huruf2 laen..

bile siap, matikn jgk mcm yg awl2 td..jd mcmni..,

kemaskn btl2..then, psang la tali yg gntung tu n loceng satu..biasenye gune bnda bulat yg kecik dlm gmbar tuh..nmpak x?

haha..tukang buat yg penuh sabar..hahah..

psang tali keychain tuh..

..............................................................,

dah siap!!!
ni la hasilnya...!

haha...

tu je la yg dapat aku kongsi malam ni..agak penat n sakit kpale tp still msh btenage utk hasilkan post ni...ahaha...

Astalavista Bebeh!

Jalan2...

Assalamualaikum!
Ahaha..walaupun dh hampir seminggu xmenulis, tapi aku memang selalu melawat blog aku nih..ahaha...
minggu lepas hari isnin aku pegi melawat cik ogy kat UMT.. haha..busy btul budak kecik
tuh..haha..
tp sempat jugak culik die pegi bawak jenjalan..haha..ni la salah satu tempat yg aku bawak die..


haha..
aku bawak pegi Kuala Ibai..dekat ngan Masjid Terapung..huhu..dah jadi lumrah aku kalo member jauh datang aku mesti bawak pegi round2 Kay Tee..
haha..InsyaAllah aku akn bawak lagi Ogy pegi tempat laen plak..ade mcm2 lg kat Terengganu nih..
haha..Discover The Place Where Natures Embraces Heritage...haha..

Jul 13, 2009

Herm...

ke mana kau selama ini
bidadari yg ku nanti
kenapa baru sekarang
kita dipertemukan

sesal takkan ada erti
kerna semua telah terjadi
kini kau telah menjalani
sisa hidup dengannya

mungkin salahku melewatkanmu
tak mencarimu sepenuh hati
maafkan aku
kesalahanku melewatkanmu
hingga kau kini dengan yg lain
maafkan aku

jika berulang kembali
kau tak akan terlewati
segenap hati kucari
dimana kau berada

walau ku terlambat
kau tetap yg terhebat
melihatmu..mendengarmu..
kaulah yg terhebat.

Jul 6, 2009

W.O.R.K

Assalamualaikum...
ahahaha..aku kini kembali setelah beberapa hari meninggalkan blog ni...ni sebab keje punye pasal la ni..huhu..aku cume nak cakap pasal kerja aku nih..yg aku dok sibuk2 sangat start minggu lepas..huhu..let it begins with...

sampai pintu pagar Giant,
masuk ikut pintu blakang tandas..,
"tulis name ye dik" (pak cik guard)
jalan2
bukak pintu kedai (ahaha..aku mmg nk jadi org first yg bukak kedai..bajet rajin ar) Hi5 Emoticon

Ahaha..pastuh,bukak lampu kedai n punch card dulu pape pun..
bukak kunci booth yg kat depan kedai
ida n kak ju (supervisor) pun sampai..
susun2 barang kat booth
menyapu kedai
mop lantai
lap2 cermin
lap2 barang hadiah
...........................,
haih,penat..
Hi5 Emoticon
tngok2 jam, dah pukul 11 lebih
"kak ju,nk msuk giant jap beli makanan"
ahaha..ni quote yg biase didengar tiap2 hari..ade lagi tuh..
then..habis la keje..tunggu customer je la..
tunggu...
tunggu...
tunggu...
...
Hi5 Emoticon
ahah..xsampai mcmtu la..
actually ramai customer tiap2 hari..
"cik,nak kotak ke?"
"nak balut kat sini ke?"
"harga ade kat blakang"
"time kasih"
ahaha..tu la antare yg biase dengar bile cutomer datang..
pastu plak,,
"aduss~laparnye..."
"kak ju! nape xboleh tekan ni?"
"kak ju! kalo jadi macamni macamne?"
"kak ju! kotak ni kat mane?"
"kak ju!"
"kak ju!"
.................................,
ahaha..kesian kak ju..maklumlah aku ni orang baru..blum pernah ade pengalaman bekerja...
nasib baik kak ju orang yang baik n penyabar n comey..ahaha..
Hi5 Emoticon

tapi sejak2 seminggu aku kerja kat sane, aku dah ade label sendiri..
KUAT MAKAN!
Hi5 Emoticon
ahakz!!!
skejap2 beli makanan..skejap2 makan..
Hi5 Emoticon
ahahah..
Hi5 Emoticon
sebab kerja kat sane tu dalam air-cond, sejuk semacam la..
skejap2 pegi toilet..
dah jadi kawan baik la ngan toilet tuh..
ahakz!
Lastly,
mase balik la yg paling ditunggu2..
haha..time menunggu jam mesin punch card tuh bebunyi la saat paling menyeksakan!!!
Hi5 Emoticon
hahah..
bile bunyik je cepat2 pegi punch card..
tutup pintu kedai,CHOW!
Hi5 Emoticon

Ahaha..tu jer yg aku nk citer..kalo ade tambahan tu, lain hari la plak ye..esok masuk kerja..so,nk kene tido lah ni...
Wait3!!!
Ai, nape tibe2 post aku kali ni ade emoticon yg comey2 lak nih?
hehehe..
Hi5 Emoticon
trimas tu SYAIRAZI sebab aku dah berjaye ciplak gaye blogging gune emoticon yg comey2 nih..
ahahahahahahahahahahaha!!!!
Hi5 Emoticon
Related Posts with Thumbnails