Today's verse~

"On the Day when their tongues and their hands and their legs shall bear witness against them as to what they were doing." [24: 24]

Jun 29, 2009

La La La Kerjalah...

Assalamualaikum!
Aku dah start masuk kerja semalam,Ahad...kerja aku sebagai cashier dan salesgirl...tempat? Ahaha..senang je nak cari aku...pergi Giant K.Terengganu, tingkat bawah...namenye kedai cenderahati SMART CC...huhu...aku kerja setiap hari start Selasa hingga Ahad..maknenye, cuti aku hanye pada hari Isnin! Ahahaha...sebab tu la aku mengadap komputer je hari ni...hari cuti la katekan...shift pagi brmula 9.30am hingga 6.30pm n malam plak start 2.00pm hingga 11.00...huhu..tapi disebabkan pekerja kurang, aku n member lagi sorang akan dikenakan OT setiap hari..Ahakz! Memang gila kerja la aku jawabnye nanti...takpe3...nanti masuk duit gaji, kita ENJOY!

all purple n loving it!

Jun 27, 2009

Sedih2..


Assalamualaikum...
huhu..sedih betul hari ni...pagi tadi aku bangun awal dengan harapan yg tinggi untuk jumpe Heiji kat airport...aku bertolak dari rumah pukul8.30am...pjalanan dari rumah ke airport makan mase 20 mnit(kalo aku yg bawak kete la..)...sampai, aku terus naik ke tingkat atas...memandangkan Heiji belum sampai, aku pergi breakfast dulu...then, aku tunggu lagi...tunggu...tunggu...kate Heiji semalam tiketnye pukul10..tapi xnampak pun kelibatnye...pukul10,,aku risau...terus call dia...dia cakap baru bangun tido kat rumah nenek dia...Aik??Flight pukul brape? Pastu dia mesej cakap flight pukul1 plak..tersalah bagi info...Aduss~aku pun balik la dengan hampanya..sampai rumah, aku men game jap smentara tunggu pukul11...tapi ralit sangat sampai xprasan dah pukul12.15...aku cepat2 siap pergi smula ke airport...sampai sane...12.40...aku call Heiji, phone dia dah tutup...dah xde orang kat kawasan luar tu...aku try nak masuk departure hall,guard x bagi masuk...it's too late...aku pun balik la smule..sedih sangat..tengah drive pun air mata kluar xhenti2...tngah menaip ni pun air mata xhabis2 lagi...entah bile aku dapat jumpa Heiji lagi...dah la dia kat UMS Sabah sane...pastu, aku pun nanti akan pergi Mesir...lagi 5 tahun pun, mungkin xdapat jumpa jugak...family dia pun akan pindah ke Sarawak next year...probability untuk aku jumpa dia semula amat rendah...xsempat nk bagi farewell present untuk dia...sedih3...5tahun tu,,jangka masa persahabatan kami...i'll be missing u my friend...

Jun 26, 2009

My Favourite Song!


Comparisons are easily done.Once you've had a taste of perfection.Like an apple hanging from a tree.I picked the ripest one.I still got the seed.You said move on where do i go.I guess second best is all i will know.Cause when i'm with him i am thinking of you.Thinking of you.What you would do if you were the one who was spending the night.Oh i wish that i was looking into your eyes.You're like an Indian summer in the middle of the winter.Like a hard candy with a surprise center.How do i get better once i've had the best.You've said there's tons of fish in the water so the waters i will test.He kiss my lips i taste your mouth.He pulled me in.I was disgusted with myself.Cause when i'm with him i am thinking of you.Thinking of you.What you would do if you were the one who was spending the night.Oh i wish that i was looking into...You're the best.And yes, i do regret.How i could let myself let you go.Now the lesson's learned.I touched it i was burned.Oh i think you should know.Cause when i'm with him i am thinking of you.Thinking of you.What you would do if you were the one who was spending the night.Oh i wish that i was looking into your..your eyes.Looking into your eyes.Looking into your eyes.Oh won't you walk through.And bust in the door and take me away.Oh no more mistakes.Cause in your eyes i'd like to stay...

Jun 24, 2009

Dentist lah..

Assalamualaikum..
Huhu..setelah bertanye semua adik-beradik dan mak abah..serta fasi2 senior sekalian..akhirnye aku dah decide dgn sepenuh hatinye..aku akan pergi Mesir untuk study course Dentist...huhu..gembira nye leh buat keputusan dah..haha..i'll be the future doctor soon...!!! hahah..
firstly, aku dah decide nak pergi UMP..lepas tu..seorang best friend aku, Heiji (bukan nama sebenar) suruh aku fikirkan semula..haha..berikir la aku satu petang..huhu..
Ni la vote yg aku dapat...

  • Sis Yue (akak sulung) - Mesir
  • Sis Nor (akak kedua) - Mesir
  • Abg Mamat (abg ipar) - Mesir
  • Mak - Mane2 la asal kw suke
  • Abah - .....Diam je.....
  • Abg Zaini (fc) - Mesir
  • Kwn2 lain - Mesir
Hahah..mesti dah confirm ni..i'll be going to Mesir!!! Jangkaan tarikh fly - 1-5 October 2009 huhu xsempat nak celebrate birthday mak 8 October nanti..huhu..
tu jer nak citer..
pape hal nanti aku roger balik..huhu..!

Hujan

Bila aku sudah tiada..
simpan semua laguku jangan ditangis selalu
mungkin, itu sementara
bila jumpa penggantiku
jangan dilupakan aku...

Pagi itu indah seperti biasa..
tidur yg lena terhenti disana..
bla..bla..bla..

hahah..cover line lupa lirik..Ahakz!

Jun 23, 2009

Sibuk! Sibuk! Sibuk!

Assalamualaikum!
hahah..seperti tajuk di atas, aku memang sibuk tahap gaban! Aku sampai Kuantan hari Sabtu petang..Ahad xde buat ape2..Isnin pagi aku pergi BSN amik duit..then Bank Islam..Shitt!!! Dah la Bank Islam mase tu memang giler sardin, aku nye gastrik plak datang tibe2 jek..mmg dasyat giler! Pastu tinggal dulu hal tu..pegi medical check up at KSH..amik ubat gastrik dulu...then pegi smule kat Bank Islam..time tu dah pukul3..bapak la ramai giler org xhabis2 lagi! Memang aku hangin giler la..aku akhirnye surrender..ptg tu aku balik Terengganu naik bas..memang tido memanjang la dalam bas..duk tempat paling belakang pulak tuh..tau2 je la kn..sampai rumah terus tido xckap banyak..mak pun faham..
bangun awal pagi ni..pegi hantar mak pegi kerja..having breakfast at gerai Kak Pah kat Batu Buruk..then serang Bank Islam untuk kali ketiga nya..sampai pukul8.30..pintu bukak pukul9.30..beratur lebih setengah jam..settle sume balik kat kereta, ade surat cinta warna pink kat cermin depan...SHIT AGAIN!!! tak memasal kene KOMPAUN untuk kali kedua dalam sejarah hidup aku bawak kereta..alasannye, meter yg duit tu habis dulu..sebab aku cume letak untuk 1jam je..aduss~pepagi bute dah spoil..then, pegi parking kat tempat selamat sket..,pergi bangunan Yayasan Terengganu.., manusia melimpah ruah dari dalam..aku dah mula nk loya2..hahah..pergi jugak rempuh line just untuk amik borang je..then aku pergi CIMB untuk buat SSPN..pergi naik MBKT..bayar kompaun sial tadi tuh..singgah gerai ABG DIN jap lunch...then balik...fuh..giler baban la aku hari ni..memang penat tahap dewa! tapi ape2 pun..memang puas hati sebab dapat settlekan banyak perkare hari ni walaupun terkena kompaun sial tuh! Memang xpuas hati betul...huh..

Jun 20, 2009

Crush and Crashed...

Assalamualaikum...
I don't know what to say...hard to explain...i'm in crush...but being crashed because of that...xpe la, maybe he's not the one...

Vampire Slayer


Assalamualaikum...

haha..kesibukan MPPB tak menghalang aku dari menggagahkan diri menapak di GSC Terminal1 semalam...hehe...movie pilihan aku pada kali ini ialah Blood : The Last Vampire...hahah...jalan cerita nye memang best jugak..tapi kurang puas hati dengan efek darah yang digarapkan dalam movie tu..sangat nampak tak real..hoho..macam klakar pun ade...tapi best jugak la..boleh bagi 3 stars...

MPPB PDT 09/11

Assalamualaikum!!!
Ahaks!
Aku dalam mood penat n still ceria..baru je sampai rumah petang tadi dari seremban...haih...setelah seminggu berkerah tenaga menjadi fasi, aku akhirnya pulang n dapat berehat sejenak..aduss~tapi ni minggu last aku dapat rehat!!! Next week dah masuk U...haih...den ponat ey...huhu..
Ni nak citer sket ape yang aku lalui sepanjang minggu lepas...awal2 sampai seremban,terserempak ngan Era(mak pengantin), Arif, Abg Zaini, Lan(ketua fasi), n lain2(sory dah lupe sape lagi yg terlibat aritu) kat Terminal 1...join la diorang pulang skali ke KMNS...hoho...sampai KMNS, xde pape sangat la hari tu...mule2 duduk A2 ngan Along, Adib n Syamira...pastu esoknye kene halau ke C3 kesayanganku atas sebab priority tugas kurang penting...tapi xpe..asalkan C3 ku nun di atas bukit, memang aku tak tolak..hahah...

Tugas aku still x berubah...jadi ajk asrama...ok la tuh...tapi memang awal2 mase budak2 belum masuk, aku memang takde keje..boring giler baban..sampaikan aku selalu lepak kat meja s/u tanye, "anything i can help u?"..haha..thanks to Jo sebab bagi gak keje supaya aku hilang bosan...hari pendaftaran, aku dah jadi macam ajk keselamatan...duk tengah2 jalan jadi pemandu arah kat cluster C...haha...habis muke cantik aku kene sunburn..hehe..pastu satu petang tertido kepenatan..huhu...

Sepanjang MPPB, aku jadi MC untuk sesi interaksi malam...walaupun begitu, setiap waktu pagi sesi refreshment, aku tak lepaskan peluang untuk menjadi entertainer budak2 tu...aku memang suke main refreshment n menari..haha..dapat release tension...mase LDK pun kalo ade mase lebih mesti aku ajar budak2 maen game...hahah..

Antare komen2 budak2 PDT tentang aku, "kakak ni memang sentiase comel la", "kakak ni suke betul main", "kakak la yg paling aktif buat refreshment atas pentas"...hahah...kelakar betul...ade jugak rase bangge diri..tapi nak buat macam mane lagi dah aku memang suke main n jadi entertainer...haha..

Tu je la sedikit sebanyak citer yg boleh aku kongsi kat sini...banyak lagi kenangan yang xleh dilupakan kat sane...semua pengalaman berharga ni takkan aku lupakan sampai bila2...n kalau masih diberi kesempatan, aku akan kembali lagi ke KMNS...tempat tu la aku bertemu dengan seorang sahabat karib yang paling baik denganku...huhu...

Jun 18, 2009

Coretan Secara Tak Sengaja

Assalamualaikum...
Aku nak luahkan ape yg aku rase sket..
Ape yg sepatutnya haram..,akan tetap jadi haram..
Jangan dicampurkan ape yg haram n halal..
Aku dah berjaya bertindak sedemikian...
Ape yg spatutnya dielakkan dah pun aku elak...
Kini aku n sahabat aku tu bebas dari belenggu dosa akibat zina hati...
dan kami berundur..
Kembali kepada status yg sepatutnya...
Bukan aku bosan..
Mungkin mendapat hidayah n sokongan daripada kawan2..
Thanks to MPPB PST 09/10 hari tu...
Hati aku semakin tenang...
Aku gembira..dia pun gembira..
Yang pasti...aku akan bersedia untuk cabaran yg akan datang...
Esok result upu keluar..
Moga2 aku dapat ape yg aku hajatkan...
Wish me luck...

Jun 10, 2009

Argh!!! Boyfriend ku..!!!

Assalamualaikum..hoho..aku dalam mood surprise lagi neh...bf no 2 ku dah kene hantar masuk workshop daa..name die Acer Aspire 2920..aduss..ni dah masuk 2 kali bf aku kronik..virus2 H1N1 n ntah Trojan no. brape lagi yang menyerang..aduhh..risau aku..aku baru hantar semalam..katenye bleh siap hari ni..tapi blum ade yang call lagi..aiyo..risau2...hurm~

Syurga Cinta!

Assalamualaikum...=)

hohoho...akhirnya..aku dapat jugak melepaskan hawa nafsu pegi tengok wayang...haha..semalam aku pegi nengok citer syurga cinta...walaupun cter tu dah agak lame di tayangan,aku baru je bleh tengok semlm..haha..takpe2..asalkan dapat tengok jugak an..hmm..agak best la cter ni..banyak babak kelakar..mau bergegar satu hall aku gelak2..hahah..bapak la ngarut nye..ade ke xbleh solat sebab puase? adoiyai..tergolak den dongar..hehe..mntang2 nk melawat kuale pilah nanti..hehs..ape2 pn..tahniah la kpade sape2 yg dah tengok cter ni...i can give 4 stars for this movie..

huhu..namun, aktiviti tengok wayang ni xkan berhenti di sini..aku dah plan nak buat marathon wayang bile sampai seremban nanti..hehe..memang giler wayang ar!!! habis la kau GSC Terminal 1!!!aku bakal menyerang!!! jap2..tapi gsc terminal 1 kurang best sebab kecik..huhu..xpe2..asalkan dapat pegi tengok wayang sudah..hehe...CHOW!

Jun 9, 2009

Wayang

huhu...
Syurga Cinta ke Monsters vs Aliens?
herm..nak tgok mane satu?
aduss~
penin2..
kalo ikutkn hati,nk tgk Monsters vs Aliens..
tapi kakak nk tgok Syurga Cinta..kwan die ckap cter tu best..
herm..pape pn..ptg ni gak kne bg jawapan..huhu..
jawapannye ialah.....?
TUNGGU..............

Jun 8, 2009

Hilang-Hilang Bosan

Assalamualaikum...
huhu..disamping jalan2..aktiviti aku yg lelainnye adalh ikut abang aku pegi niage kat pasar malam!!!hehe..tempat biasa abang aku pegi niage : chabang tiga,seberang takir,sura gate,gong badak n wakaf beruas..haha..tapi bukan selalu aku pegi..kadang2 kalau mood abang aku baik..hehe..tak pun,aku pegi dengan mak aku..

~ha..ni la antare barang yg abg aku jual~


Hoho..skarang aku kat Kuantan..saje lepak2 kat rumah kakak aku seminggu..sementare menunggu masa nak bertolak ke KMNS untuk intake PDT hari jumaat nanti..huhu..sibuk lagi la hidup aku jadi fasi minggu depan..

Jun 6, 2009

FUNFAIR DISERANG!!!

Assalamualaikum..!!!
hehe..jalan-jalan continue n menghangatkan lagi hidup remaja ku...ni la benda yang aku baru buat tadi..


Location : Fun Fair Dataran Shahbandar
Date : 5/6/2009

Hari sebelumnye..,aku pn kuar gak pegi tempat yang same dengan geng2 kampung...



Location : Dataran Shahbandar
Date : 4/6/2009

Jun 3, 2009

Pic MPPB 09/10

Ha..this is my part!! Sempat jgk amik sket gmbar time MPPB bru-bru ni..huhu! klik pada link kt bwah yek!

Jun 2, 2009

Jalan-Jalan continue...

Assalamualaikum!
seperti yang aku nyatakn dalam post yang lepas, aku sambung hobi jalan-jalan aku!!kali ni dengan adik-adik angkat aku!! hehe..aku ade 4 adik angkat..Azima,Azuana,Sya n Izzati..huhu..We'all ROCKZ!!! Tapi jalan2 kali ni ngan 2 org jek..Azima n Azuana n sorg lg kwn dorg, Ida..

Date : 1/6/2009
Location : KTBowl Astaka n Karaoke Mydin

Selain dari tu, hari sebelum tu, aku dengan baik hati nye mengsponsor kek birthday untuk anak-anak sdare aku (anak kakak aku). HUHU!


To be continued...
Related Posts with Thumbnails